Засідання спостережної комісії

IMG-57806ecfaf478cc43b07dcf0474c21ea-V  18 жовтня 2018 року за головуванням керівника апарату райдержадміністрації, Л. Давидович, відбулося засідання спостережної комісії.

  Секретар комісії, Г. Березюк, доповіла про стан виконання постанов, прийнятих у вересні. Члени комісії проаналізували роботу громадських вихователів з особами, звільненими з місць позбавлення волі та підвели підсумки діяльності спостережної комісії за ІІІ квартал 2018 року.

IMG-8365e07e08fbf7e34e131d280740fc99-V  Головною темою засідання було питання про організацію здійснення громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів осіб, звільнених від відбування покарання.

  Членами комісї проаналізовано інформацію про осіб, щодо яких надійшли повідомлення про звільнення з установ виконання покарань: дата та підстава звільнення, місце проживання, соціальні зв’язки тощо. Визначено установи та організації, які будуть здійснювати контроль за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів осіб, звільнених від відбування порання, їх поведінкою, з метою виправлення та ресоціалізації.

  Постійним учасником спостережної комісії є начальник відділу соціальної роботи  Деражнянського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, О. Кирильчук, яка є керівником спеціалізованого формування “Служба соціального супроводу осіб, які повертаються з місць позбавлення волі, та неповнолітніх засуджених до покарань, не повя’язаних з позбавленням волі”. Вкотре комісією вирішено доручити Центру спільно з громадським організаціями забезпечити контроль за поведінкою осіб, звільнених з місць позбавлення волі, та проведенням виховної роботи протягом невідбутої частини покарання з метою виправлення та ресоціалізації.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*