Здійснення соціального супроводу та супроводження сімей

IMG-3d84a67ceba1a17226c6b73869eef5f7-V  Пріоритетними напрямками діяльності Теофіпольського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є забезпечення соціальної підтримки та здійснення соціального супроводу сімей із дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. Так, згідно плану роботи районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді фахівцями із соціальної роботи 18 – 19 жовтня 2017 року, з метою повного охоплення соціальними послугами найбільш уразливих категорій населення відвідано 4 сім’ї, в них 13 неповнолітніх дітей, що проживають в смт. Базалія, с. Коров’є та смт. Теофіполь, які перебувають у складних життєвих обставинах та знаходяться під соціальним супроводом.

  В результаті відвідування даних сімей обговорювались питання з членами сімей щодо: відповідальної поведінки батьків, роз’яснено наслідки розлучення батьків для дітей, поліпшення житлових умов для комфортного проживання родини, скеровано до раціонального використання соціальних допомог сім’ям, матеріального забезпечення майбутньої мами необхідним речами, проводилися інформаційні бесіди щодо протидії торгівлі людьми, приурочені Європейському дню боротьби з  торгівлею людьми.

IMG-4dd403d8fab01e26b6b47beec35e94cb-V  Також фахівцями в ході здійснення соціального супроводження відвідано 2 прийомні сім’ї, в яких виховується 5 дітей, позбавлених батьківської опіки та піклування. Сім’ї розповідали про проблеми та успіхи дітей у навчанні та вихованні.

  Фахівці провели бесіди та надали консультації прийомним батькам та дітям, щодо методів виховання дітей, недопущення порушень прав дітей та жорстокого поводження з ними, покращення успіхів, підготовка дитини до школи, проблеми перехідного віку.

  Прийомні батьки приділяють багато уваги розвитку творчих здібностей, заохочують дітей до навчання та праці.

                                                   Теофіпольський районний центр

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*