Здійснено візит до патронатної родини

IMG_20210908_171634  8 вересня 2021 року за ініціативи заступника голови Хмельницької обласної державної адміністрації Володимира Юр’єва здійснено візит до патронатної родини Сторожуків, в якій перебуває дитина, що опинилася в складних життєвих обставинах, з Кам’янець-Подільського району. Візит відбувся за участі представників обласного центру соціальних служб Тетяни Власюк та Людмили Терпяк.

Під час зустрічі обговорені особливості створення патронатної сім’ї, труднощі та перешкоди,  з якими стикнулась родина на шляху до цієї діяльності. Звернено увагу на заходи, які є дієвими при пошуку кандидатів у патронаті вихователі. 

IMG_20210908_171819Володимир Васильович подякував Аллі та Анатолію Сторожукам за їх готовність допомагати дітям, які опинились у складних життєвих обставинах, та запевнив, що обласна державна адміністрація всебічно буде їх підтримувати.

Починаючи з 2018 року в області проводилася відповідна робота щодо впровадження послуги патронату над дитиною: круглі столи, зустрічі, прес-конференції, теле-радіо передачі, навчання, виготовлення інформаційних матеріалів.

IMG-6f259cea47470bb3cdd7ee0c3b599013-VУ червні поточного року на засіданні колегії облдержадміністрації розглянуто питання створення патронатних сімей на Хмельниччині. За результатами прийнято розпорядження, яким передбачено протягом 2021-2022 років створити в області 12 патронатних родин. 

 Однак, Володимир Васильович переконаний, що патронатні сім’ї повинні бути у кожній громаді. Нова соціальна послуга патронату над дитиною потребує широкої інформаційної підтримки, визнання необхідності її  впровадження кожним керівником району та громади.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*