Зроби правильний вибір

IMG-e2c5006977dc7ee96a13683da129ba49-V  З такою темою була зустріч працівників Теофіпольського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, РС філії ДУ «Центр пробації» та Теофіпольського бюро правової допомоги, із особами молодіжного віку, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. В наш час надзвичайно гострою є проблема зростання правопорушень серед осіб молодіжного віку. Повсякчас неповнолітні та молодь не усвідомлюють, що їх повсякденні вчинки мають правову оцінку, що право, закони супроводжують людину все її життя.

  Саме тому в рамках акції «16 днів проти насилля» та Тижня правових знань 05 грудня 2019 року було проведено захід із молоддю, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та стоять на обліку в РС філії ДУ «Центру пробації». Захід  мав на меті ознайомити про попередження та подолання домашнього насилля, зменшення ризику випадків скоєння злочинів.

засуджені  Під час бесіди обговорювалися основні причини здійснення правопорушень та злочинів серед осіб молодіжного віку та шляхи їх вирішення. Зокрема, серед факторів, які стають причиною вчинення злочинів молоді люди назвали – низьку трудову зайнятість, зловживання алкоголем, слабкі соціальні та сімейні зв’язки, відсутність позитивної життєвої позиції, асоціальне коло спілкування, що призводить до такого явища як домашнє насилля. Переглядалися профілактичні відео «Зроби правильний вибір» та «Вибір засуджених у колонії». Для кращого ознайомлення з даною категорією було проведено анкетування. Було роздано буклети даної тематики. Також здійснено акти оцінки потреб сімей/осіб.

  Розмова пройшла у цікавій та доброзичливій атмосфері. Учасники брали активну участь у спілкуванні, висловлювали свої думки, ділились наболілими проблемами.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*