Зустріч за “круглим столом” представників судової системи, поліції, адвокатури, соціальних служб та профільних громадських організацій на тему “Актуальні проблеми протидії насильству в сім’ї”

  В рамках відзначення Всеукраїнської акції “16 днів проти насильства” Апеляційний суд Хмельницької області 29 листопада 2017 року організував зустріч за “круглим столом” представників судової системи, поліції, адвокатури, соціальних служб та профільних громадських організацій на тему “Актуальні проблеми протидії насильству в сім’ї”. Метою заходу було обговорення шляхів взаємодії між державними інституціями та громадянським суспільством у питаннях попередження насильства в сім’ї та притягнення винних осіб до відповідальності, інформування громадськості про форми прояву насильства та механізми юридичного захисту постраждалих від насильства в сім’ї.

401145_news  В роботі круглого столу взяла участь юрисконсульт Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Крещук Надія Володимирівна,  яка висвітлила у своєму виступі актуальні питання здійснення роботи Центру та надання соціальних послуг в сфері протидії насильству в сім’ї. За підсумками засідання круглого столу усіма його учасниками було надано пропозиції щодо приведення норм чиного законодавства України, яке врегульовує порядок притягнення до відповідальності осіб, винних у вчиненні насильницьких дій у сім’ї до реалій практики, які будуть узагальнені прес-службою Апеляційного суду Хмельницької області у Рекомендації круглого столу.IMG_3036_2

  У документі будуть відображені виявлені проблеми у судовій практиці та недоліки законодавчого регулювання. Рекомендації будуть опубліковані на сайті суду та на сторінці у Фейсбук. Головними тезами обговорення учасники поділилися із засобами масової інформації на прес-брифінгу.

 Інформація Хмельницького міського Центру

 соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*