Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді інформує

22  18 січня психолог Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді прийняв участь у семінарі для безробітних, які перебувають на обліку в міському центрі зайнятості, з виступом на тему: «Прийомна сім’я. Дитячий будинок сімейного типу. Патронатна сім’я».

  Метою заходу було ознайомлення безробітних з альтернативними формами влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

  З часу, коли Україна «стала на рейки» деінстуціалізації, у громадах послала потреба у створенні таких соціальних послуг, які б надали дитині можливість реалізувати своє конституційне право на сім’ю. Такими послугами є прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу та патронатна сім’я.

  Зі свого боку держава оплачує працю прийомних батьків, батьків-вихователів та патронатних вихователів, надаючи їм певні соціальні гарантії та/або можливість зайнятості.

  Якщо Ви – сім`я, яка має позитивний досвід виховання власних дітей (дорослих або підліткового віку), проживаєте на території Кам’янця-Подільського на спільній (власній чи орендованій) житловій площі, маєте вищу освіту й небайдужі до долі дітей, які залишилися без батьківського піклування, звертайтеся за інформацією до Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул. Шевченка, буд. 26, ІІІ поверх, каб. №10; телефон: 91429.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*