Кам’янець-Подільський міський Центр СССДМ інформує: 17 листопада 2016 року – Міжнародний день відмови від куріння

Міжнародний день відмови від куріння відзначається щороку в третій четвер листопада. Цю традицію започаткувало Американське онкологічне товариство в 1977 році, оцінивши згубний вплив куріння на організм людини та здатність регулярного куріння провокувати розвиток раку.

Метою Дня відмови від куріння є дії по сприянню у зниженні поширення шкідливої тютюнової залежності. Це включає в себе інформування громади про шкідливий і згубний вплив тютюну на здоров’я курця і оточуючих його людей, боротьбу проти тютюнопаління в усіх прошарках суспільства.

Тому Міжнародний день відмови від куріння – прекрасний привід не курити хоча б у цей день та зробити перший крок до позбавлення нікотинової залежності.

Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді доводить до відома.

Згідно з даними ВООЗ, у всьому світі 90% усіх випадків смертей від раку легенів, 75% смертей від хронічного бронхіту, а також 25% випадків смертей від ішемічної хвороби серця в тій чи іншій мірі викликані курінням людини. Більше того, практично кожні 10 хвилин вмирає 1 курець. Експерти прогнозують, що буквально через 10 років цей показник смертності збільшиться до одного курця в 3 секунди.

В Україні зараз курить десята частина жінок, більше половини всіх чоловіків, 53% старшокласників.

Детальну консультацію спеціалістів з формування навичок здорового способу життя, а також з питань, що стосуються шкоди куріння для здоров’я та доступних методів позбавлення від цієї шкідливої звички можна отримати в Кам’янець-Подільському міському Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул. Шевченка, буд. 26 (ІІІ поверх). Тел. 91429, 067 2793088.

%d0%bd%d0%b5%d0%ba%d1%83%d1%80i%d0%bd%d0%bd%d1%8f

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*