Консультування з питань патронату над дитиною

в

Інформацію надав Деражнянський РЦСССДМ

Днями завідувач відділення соціальної роботи Деражнянського міського центру надання соціальних послуг Галина Березюк, провела групову консультацію у Деражнянській філії Хмельницького обласного центру зайнятості для осіб, які перебувають на обліку у зв’язку із пошуком роботи.

Вибір учасників заходу був визначений однією з вимог до кандидатів у патронатні вихователі: неможливість поєднання надання послуги патронату з іншими видами діяльності.

Під час консультації  учасників ознайомили із формами сімейного виховання дітей-сирті та дітей, позбавлених батьківської опіки та піклування: усиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я/дитячий будинок сімейного типу, патронатна сім’я. Роз’яснили особливості кожної із цих форм.б 

Основну увагу акцентували на послузі патронату над дитиною. Провели презентацію постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання здійснення патронату над дитиною». Також роз’яснили визначення послуги, алгоритм запровадження послуги патронату, вимови до кандидатів у патронатні вихователі та ознайомили із підтримкою держави патронатних сімей.а

Учасники заходу отримали інформаційні буклети з питань патронатного та інших форм сімейного виховання дітей-сирт та дітей, позбавлених батьківської опіки та піклування. 

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*