Корекційна робота з особами, які вчинили насильство в сім’ї

Exif_JPEG_420

  Незважаючи на існування низки нормативно-правових актів, які передбачають впровадження заходів щодо попередження насильства в сім’ї, ця проблема залишається актуальною.

  Відповідно до Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» за рішенням суду примусово корекційну програму проходять особи, що вчинили насильство в сім’ї. Програма є комплексом соціальних послуг, спрямованих на руйнування досвіду ненасильницької поведінки і ґрунтується на відповідальності за свою поведінку та її наслідки, усвідомлення того, що насильство – це порушення прав людини, правопорушення та злочин.

  Корекційна робота здійснюється як окремий, новий вид соціальної і соціально- педагогічної роботи, що передбачає надання послуг соціального супроводу, а за потребою – соціальної реабілітації, профілактики. Соціальні послуги в корекційній роботі є психологічними, соціально-педагогічними, інформаційними, консультативними, соціально-економічними і соціально-медичними.

  Робота з попередження насильства є ефективною лише в тому разі, коли одночасно ведеться як з особами, які постраждали від насильства, так і з особами, які здійснюють насильство. З цією метою Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді налагоджено тісну співпрацю із управлінням соціального захисту населення та відділенням Національної поліції.

  16 серпня 2017 р. фахівець центру взяв участь у проведенні корекційної програми для осіб, які вчинили насильство в сім’ї, організованої управлінням соціального захисту населення.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*