Круглий стіл «Деякі питання здійснення наставництва над дитиною»

  29 березня Деражнянський районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено засідання круглого столу «Деякі питання здійснення наставництва над дитиною»

IMG_20180329_121430  До обговорення проблеми сирітства в районі було запрошено священослужителів 10 християнських церков: о. Георгій Чернятинський, о. Іван Ребюк (Українська Православна Церква), о. Петро Байда (Українська Православна Церква Київського патріархату), о. Валерій Конончук (Римо-Католицька Церква), о. Мар’ян Головецький, о. Іван Бойко (Українська Греко-Католицька Церква), Беднарський Дмитро Анатолійович (Церква Християн Віри Євангельської «Спасіння», Березюк Петро Іванович (Церква Християн-Євангелістів), Кумчак Петро Степанович (Церква Адвентистів Сьомого Дня), Марар В’ячеслав Борисович (Церква Євангельських Християн-Баптистів). Адже сирітство за своєю суттю – це не лише соціальна, але й духовна проблема. І зараз Церкви та релігійні організації можуть і повинні відіграти ключову роль у тому, щоб усі діти в Україні зростали в люблячих і турботливих сім’ях — саме таку позицію відстоює Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВПЦІРО). Оскільки церква може дати дитині-сироті саме духовну складову, то може бути повноцінними партнерами з держава у питанні подолання сирітства. 

  Аналізуючи проблеми і потреби дітей у підготовці до самостійного життя, які виховуються у Вовковинецькій школі-інтернаті, його директор, В. Бевзюк, відзначила і плідну співпрацю закладу і з центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, яка здійснюється в рамках “Школи відповідального батьківства”, і з релігійними організаціями. Проте, усі присутні погодилися, що лише індивідуальна робота, зорієнтована на потреби конкретної дитини, може принести позитивний результат. А зміни у законодавстві, дають змогу небайдужим людям на державному рівні допомагати дітям адаптуватися до самостійного життя.

IMG_20180329_121026  Директор Деражнянського РЦСССДМ, Г. Березюк, ознайомила присутніх у форматі презентації із нормами законодавства України щодо наставництва, а саме: постановою Кабінету Міністрів України від 04.07.2017 р. №465 «Деякі питання здійснення наставництва над дитиною».

  За результатами обговорення питання впровадження наставництва було прийнято рішення проводити спільні заходи щодо популяризації наставництва над дитиною в районі.

  По закінченню круглого столу деталі впровадження наставництва ще довго обговорювалося зі священослужителями УГКЦ, адже однією з цільових груп Благодійного фонду Карітас, невід’ємної частини цієї церкви, є діти-сироти. За результатами розмови запланова зустрічі з парафіянами з метою ознайомлення їх з питанням наставництва.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*