Культурно-просвітницький захід “Музей — колиска знань історії” в рамках дня музеїв.

  Хмельницький обласний літературний музей — один з найцікавіших музеїв міста, де зібрані матеріали та предмети, що висвітлюють історію, становлення і сьогодення літературного і культурного процесу в краї, присвячені окремим видатним його персоналіям – культурно-просвітницький осередок міста та області.

   Експозиція музею розповідає про літературну спадщину краю — від давнини і до літературних портретів письменників сучасності. Окремі стенди і вітрини в музеї присвячені як загальнонаціональному літературному процесові та його найголовнішим учасникам — Тарасові Шевченку, Лесі Українці, Михайлові Коцюбинському, так і письменникам Поділля, видатним літераторам різних культур, що перебували в краї. Представлено в експозиції й матеріали, що висвітлюють літературу національних меншин — євреїв, росіян, поляків. Окремо розповідається про письменників-сучасників, зокрема, членів обласної організації Національної спілки письменників України.

   З нагоди дня музеїв 17 травня працівниками міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з дітьми СЗОШ № 20 проведено культурно-просвітницький захід “Музей — колиска знань історії”в обласному літературному музеї. Під час екскурсії діти цікавились історією та культурою краю, її традиціями, цікавими людьми, з цікавістю роздивлялись виставкові стенди, портрети поетів, гортали книги.

   Екскурсія була змістовною, цікавою, повчальною. Учасники заходу отримали незабутні враження.

IMG_20170517_145051

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*