«Механізм взаємодії суб’єктів соціальної роботи з різними категоріями населення»

1234567sh9shchz  З метою забезпечення організації виконання Порядку взаємодії суб’єктів соціальної роботи із сім’ями та особами, які опинилися у складних життєвих обставинах, Теофіпольським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, службою у справах дітей Теофіпольської районної державної адміністрації 12 лютого 2020 року було проведено засідання круглого столу на тему: «Механізм взаємодії суб’єктів соціальної роботи з різними категоріями населення».

  До проведення заходу були залучені соціальні партнери району: Теофіпольське бюро безоплатної правової допомоги та Теофіпольський районний сектор «Центр пробації».

  Під час обговорення були розглянуті питання щодо зосередження на ранньому виявленні сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, з метою надання необхідної допомоги у вирішенні проблем (збереженні сімейного середовища для дитини, запобіганні вилученню дітей із сімей, допомозі соціально неадаптованим сім’ям у набутті навичок відповідального батьківства та пошуку власних ресурсів для самостійного розв’язання життєвих проблем сім’ї).

  Підбиваючи підсумки круглого столу, можна зробити висновок: саме тісна співпраця суб’єктів соціальної роботи допоможе зменшити показник кількості сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах у районі. Адже спільна діяльність суб’єктів соціальної роботи у районі сприяє запобіганню виникнення проблем та налагодженню добробуту родини з дітьми, проведенню профілактичної роботи з молоддю та соціальному захисту усіх категорій населення, які найбільше цього потребують. Необхідно здійснювати все можливе, щоб дедалі більше з’являлося соціальних історій з позитивними зрушеннями в сім’ях та зменшувались статистичні дані про кількість дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в районі.

123ukengshdshchzh 1234ngshshchz

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*