Навчання кандидатів у патронатні вихователі

2  22 січня 2021 року кандидати у патронатні вихователі разом із своїми помічниками з Хмельницької та Львівської областей продовжили навчання за Програмою підготовки патронатних вихователів, затвердженою наказом Мінсоцполітики.

  Програма передбачає 12 тренінгових занять, у тому числі 1 – за місцем проживання патронатних вихователів, 2 – навчання представників міждисциплінарних команд підтримки послуги з патронату над дитиною, що відбуватимуться в громадах.

3   Заняття №5 «Підтримка зв’язків дитини з власною родиною» проведено в режимі онлайн. Тренінг проводили національні тренери з питань підготовки патронатних вихователів: Ірина Королець – директор «Центру психологічних та освітніх послуг «Моя пташка»» м. Львів та Людмила Терпяк  –  практичний психолог вищої категорії відділу методичного забезпечення та навчальних заходів Хмельницького обласного центру соціальних служб.

  Мета заняття – формування компетентностей кандидатів у патронатні вихователі щодо роботи з дитиною у контексті її реінтеграції в біологічну сім’ю. Учасники  в інтерактивній формі:

  • розглянули важливість родинних та сімейних зв’язків для людини, в.т.ч., дитини;
  • обговорили можливі форми роботи з біологічною родиною;
  • підготували кандидатів у патронатні вихователі до організації зустрічей дитини із біологічними батьками чи родичами;
  • сформували практичні навички роботи з дитиною до, під час та після зустрічей з біологічними батьками чи родичами;
  • визначили випадки, коли підтримування зв’язків з біологічною родиною дитини неможливо;
  • виконали практичні вправи з метою використання концепції сильних сторін та позитивного підходу в роботі із біологічною родиною.

1  По завершенню тренінгу кандидати у патронатні вихователі та їх помічники окреслили вміння та навички, якими вони мають володіти та визначили нові для себе компетентності.

  Навчання буде продовжено наступного тижня.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*