Напередодні Дня захисту дітей обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводиться навчання для кандидатів у наставники

  Наставник – це старший друг для дитини, яка виховується в закладах інституційного догляду.

  Метою наставництва є підготовка дитини, яка проживає у закладі, до самостійного життя шляхом розвитку її фізичного, духовного та інтелектуального потенціалу, впевненості у власних силах, формування культурних і моральних цінностей.

  У навчанні беруть участь дев’ять потенційних наставників. Навчання проходить у тренінговій формі, яке проводять сертифіковані тренери Наталя Мельник (заступник директора-начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи Хмельницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді) та Тетяна Яцух (провідний фахівець із соціальної роботи Хмельницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді). Тренінг проводиться чотири дні, дана група займається по вівторках та п’ятницях.

12

  Маємо надію, що після завершення навчання ще декілька дітей, які виховуються в інетрнатних закладах області, будуть мати старшого товариша, до якого можна буде звернутись за допомогою та порадою, поділитись сокровенним, надіючись на підтримку.

  Наставництво в Україні запроваджено постановою Кабінету Міністрів України від 04.07.17р. №465 «про деякі питання здійснення наставництва над дитиною».

  Якщо у вас виникло бажання допомогти дітям, які виховуються в інтернатних закладах, за додатковими питаннями та уточненнями звертайтесь до обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, тел.. (0382)76-55-58, елктронна пошта: hocsssdm@ukr.net

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*