Наркоманія — дорога в безодню

Про наркоманію нині говорять у всьому світі. З нею пов’язують і падіння звичаїв, і зростання злочинності, і збільшення негативнихявищ. Ця проблема турбує політиків, медиків, соціологів, юристів, педагогів. За приблизними даними, у світі налічується понад один мільярд наркоманів. Це – соціальна трагедія.

      Найчастіше наркотики починають вживати підлітки, які живуть у неблагополучній соціально-побутовій обстановці. У дітей з таких сімей проблеми постають з раннього дитинства. Залишені самим собі, перебування вдома для них обтяжливе, і вулиця поступово цим дітям замінює дім. Та дедалі частішають випадки вживання наркотиків дітьми із благополучних сімей. В уяві деяких підлітків «бути дорослим» є еквівалентом вседозволеності, можливості безконтрольно розпоряджатися своїм здоров’ям, палити, вживати алкоголь, «експериментувати» з різними наркотиками. 

      Саме таку важливу тему розглянули на черговому засіданні “Правового університету”. Про усі негативні наслідки вживання наркотиків слухачів проінформували спеціалісти з різних галузей. Психолог кабінету “Довіра” Гарбер Наталія Василівна повідомила про вплив наркотичних речовин на організм людини та його руйнівну силу. Представники юстиції, Шевчук Еліна Олександрівна та  Кулішенко Оксана Антонівна, розповіли про класифікацію наркотичних речовин та злочини в сфері обігу наркотичних засобів. На засідання  було запрошено начальника Дунаєвецького районного сектору кримінальної виконавчої інспекції майора внутрішньої служби Гуцола Віталія Миколайовича. Він детально ознайомив майбутніх юристів з кримінальною відповідальністю за злочини в сфері обігу наркотичних засобів.

    Наркоманія – складна проблема для суспільства. Вона вражає, в основному, молодь, збільшує кількість правопорушень. Тому в усіх країнах існують закони, що спрямовані проти виготовлення, розповсюдження, продажу, зберігання та перевезення наркотичних речовин.  Слухачі “Правового університету”  проаналізували  всі причини залучення до наркотиків, вплив наркотичних речовин на організм людини, ознайомились зі статтями Кримінального кодексу України та зробили висновки як не допустити такого явища у своєму житті.

DSC01301

DSC01294 DSC01298

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*