На базі Кам’янець- Подільської районної адміністрації відбулась нарада з новообраними головами об’єднаних громад

20201125_100305Напрацювання спільної стратегії щодо розвитку об’єднаного Кам’янець-Подільського району, побудова та налагодження дієвої співпраці між громадами, що увійшли до його складу, обмін досвідом, власним баченням ситуації та досягненнями — так можна охарактеризувати цілі, які були поставлені перед учасниками наради, що відбулася 25 листопада на базі Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації.

Участь у зустрічі взяли голова Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Анатолій Бернашевський, його заступники , керівники структурних підрозділів адміністрації.

На зібрання були запрошені очільники Дунаєвецької, Чемеровецької та Новоушицької райдержадміністрацій та голови усіх 15 громад, що відповідно до нового адміністративно-територіального устрою увійшли до складу нового Кам’янець-Подільського району.

— Ми сьогодні зібралися тут, щоб поділитися досвідом, знайти раціональне зерно та виробити спільну стратегію, аби зберегти все те, що було напрацьоване впродовж багатьох років, — сказав голова адміністрації Анатолій Бернашевський, звертаючись  до колег. — Нині багато питань лягає на плечі об’єднаних територіальних громад — освіта, культура, медицина, соціальне обслуговування населення, наповнення місцевих бюджетів, утримання комунального майна. Тому найправильнішим рішенням у цій ситуації буде виробити такий план дій, щоб громади не залишалися наодинці з цими питаннями. Саме в цьому й полягає мета нашої зустрічі.

Про формування місцевого бюджету, як основного фактору, на якому базується вирішення всіх решти проблемних питань, у своїй доповіді говорив начальник управління фінансів Кам’янець-Подільської районної державної адміністрації Олександр Федик.  Олександр Григорович відзначив, що відтепер усі служби перейшли на фінансування з бюджету громад. Тож нині забезпечення функціонування таких галузей, як освіта, культура, спорт, соціальний захист населення, охорона здоров’я, — це сфера впливу органів місцевого самоврядування.

20201125_112450Участь в нараді взяла директор Хмельницького обласного центру соціальних служб Тетяна Власюк яка  представила присутнім  презентацію  щодо  напрямків роботи центру соціальних служб та підвищення якості надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді, які опинилися в складних життєвих обставинах у регіоні в умовах адміністративної реформи. Донесла учасникам наради інформації про роботу спеціалізованих формувань та консультаційних пунктів, співпрацю із соціальними партнерами на недержавними організаціями, інформаційно-просвітницьку та рекламну діяльність.  

20201125_112512За словами Тетяни Власюк спеціалісти Центру надають соціальні послуги дітям, сім’ям та молоді, які опинилися у складних життєвих обставинах, прийомним сім’ям, особам з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, внутрішньо переміщеним сім’ям з дітьми, сім’ям учасників АТО.

На останок Тетяна Михайлівна звернулась до присутніх зі словами :«Ми з вами  єдиний механізм здійснення соціальної роботи і наша тісна співпраця – запорука чітко злагодженої роботи».

20201125_124419Головний меседж усіх виступів зводився до одного — підтримати, зберегти й розвинути ті галузі, від яких напряму залежить добробут, благополуччя, здоров’я та якість життя людей.  

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*