Небезпека у соціальних мережах: як вберегти дитину

  Шановні дорослі, сьогоднішньою публікацією намагаємося застерегти вас, адже небезпека приходить неочікувано звідти, звідки не сподіваєшся.

  Нині ми перебуваємо у стані стресу, хвилюємося через пандемію, через економічну кризу, яка насувається. Хтось змушений залишати вдома дітей самих на час карантину, хтось працює вдома, а хтось має можливість піти на карантин і приділити час своїй родині. Ми всі впевнені, що за надійними дверима наших осель, з продезинфікованими руками, ми і наші сім’ї в безпеці. Дитина сидить поряд або в сусідній кімнаті і вона захищена. Але, на жаль, це не так. Наші діти зараз вимушено ізольовані, вони звикли до спілкування і намагаються компенсувати його у соціальних мережах. Ось тут і чекає небезпека. В соціальних мережах активізуються педофіли, які дуже добре знають дитячу психологію і те, як гостро зараз діти потребують спілкування і активності. Видаючи себе за однолітка, легко увійти в довіру, а далі все йде за відпрацьованою схемою: невинні фото, провокаційні фото, інтимне відео, вимагання, домагання та погрози… Будь ласка, розмовляйте з дітьми, цікавтесь їхнім життям у соціальних мережах, це не невинні дитячі розваги, як ми вважаємо, це простір, в якому знаходиться безліч небезпек.

internet-safety

  Поясніть небезпеку спілкування з невідомими, надання своїх особистих даних – місця навчання, проживання, роботи батьків, номерів телефона, адреси електронної пошти, паролів, фото та відео. Напишіть докладний список особистих даних і розтлумачте, чому важливо максимально зберігати їх у таємниці. Нагадайте дитині, що вона повинна попереджати вас, коли оприлюднює щось із списку в інтернеті. Поясніть, хто такі педофіли та чим вони небезпечні. Їх жертвами можуть стати і хлопчики, і дівчатка. Слідкуйте за тим, хто коментує фотографії та пости ваших дітей. При виникненні підозрілих коментарів варто дізнатися про коментаторів докладніше і звернути на цю людину свою батьківську увагу. Поясніть, які акаунти у соціальних мережах можуть бути підозрілими – без світлин, без читачів та підписників, або з світлинами, які не дають інформації, яка дозволяє ідентифікувати особу. Навчіть дітей дізнаватися якомога більше інформації про людину, яка “стукається” до них в друзі. Для цього можна вивчити профілі друзів запитувача, фотографії, публікації із стрічки новин. Наголосіть, що можна спілкуватись лише з тими, кого знаєш особисто, або кого знають твої друзі.

Instagram-Pedophiles-Social-Sharing  Зараз важко нам усім, ми втомлюємось, але маємо знайти час на спілкування з найдорожчими. Адже ми впевнені, що наша дитина захищена, адже ми одягаємо маски, ретельно миємо руки і надійно захищаємо власне житло, правда?

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*