Обговорення змін у законодавстві з питань домашнього насильства

IMG-1610832e88063e6277c9bd48c518edd7-V  26 січня 2018 року відбулася робоча зустріч працівників Деражнянського відділення поліції, управління соціального захисту населення, бюро безоплатної правової допомоги центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей. Обговорено зміни в законодавстві з питань попередження насильства в сім’ї, а саме: Закон України Про запобігання та протидію домашньому насильству № 2229-VIII від 07.12.2017, який вступив у дію 7 січня цього року.

  Як повідомляє прес-служба Президента України, цим документом передбачається впровадження комплексного підходу до боротьбі з домашнім насильством, суттєве доповнення існуючих інструментів такої боротьби, введення нових визначень термінів, та інших норм, спрямованих на покращення захисту потерпілих від домашнього насильства. Зокрема, Законом передбачено створення та забезпечення функціонування Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства. Документ спрямований на узгодження положень чинного законодавства України у сфері протидії домашньому насильству та насильству стосовно жінок і адаптування його до європейських стандартів, що забезпечують підготування бази для ратифікації Стамбульської конвенції.

  В ході зустрічі детально проаналізовано функції кожного із суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству. А також зміни у механізмі їх взаємодії.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*