Обізнаний – значить озброєний!

Інформація та фото надано КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради

зображення_viber_2023-12-05_14-45-24-0735 грудня 2023 року для здобувачів освіти Плужненського професійного аграрного ліцею проведено бесіду «Що потрібно знати про насильство та ВІЛ-СНІД». Участь у заході взяли провідний фахівець КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради Юлія Потюк і фахівець із соціальної роботи ГО «Центр реабілітації та відновлення» Євгенія Ткачук.

Юлія Потюк поінформувала присутніх про проблему насильства в сім’ї та у молодіжному середовищі, його види, основні прояви та ознаки. Адже часто ми не усвідомлюємо, що втягнуті в коло насильства, що по відношенню до нас вчиняються насильницькі дії. Також Юлія Потюк роз’яснила визначення поняття «булінг», його основних форм (фізичного, сексуального, психологічного, кібербулінгу, тролінгу, зведення наклепу, переслідування та ін.). Присутні отримализображення_viber_2023-12-05_14-45-25-381 інформацію  щодо організацій в Ізяславській територіальній громаді, куди можна звертатися по допомогу у випадку проявів насильства, «гарячих ліній», які надають підтримку для постраждалих від жорстокого поводження та насильства.

Євгенія Ткачук  пояснила визначення понять ВІЛ і СНІД, особливості перебігу ВІЛ-інфекції в людському організмі. Адже СНІД – це трагедія для всієї людської спільноти. Присутні отримали інформацію про те, яким чином передається ВІЛ-інфекція та що робити з метою уникнення інфікування ВІЛ. Зроблено наголос на тому, що у молодому віці потрібно задумуватися над власними розважливими вчинками, щоб потім не розплачуватися за невірні життєві кроки.

Роздано соціально-рекламну продукцію з питань домашнього насильства, профілактики шкідливих звичок, ВІЛ-СНІДУ, торгівлі людьми.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*