Оперативне реагування на повідомлення про випадки домашнього насильства

IMG565556  Протягом останніх двох тижнів на території Богдановецької сільської ради сталося 4 випадки домашнього насильств: 3 випадки насильства чоловіка відносно дружини, 1 випадок насильства зятя відносно тещі. Особливо насторожує присутність неповнолітніх дітей під час такого злочину.

  Відповідно до функцій центрів соціальних служб для сім, дітей та молоді, визначеними Законом України “Про запобігання та протидію домашньому насильству” та постановою КМУ від 22 серпня 2018 № 658 “Про затвердження Порядку взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі”, фахівець із соціальної роботи центру здійснив оцінку потреб постраждалих осіб, надав їм психологічну допомогу та інформацію щодо їх права, а також можливості отримання допомоги у державних та недержавних організаціях: зокрема, у Хмельницькому обласному центрі соціально-психологічної допомоги та Деражнянському бюро безоплатної правової допомоги.

  Відвідування сімей, в яких відбулося домашнє насильство долучилися представники органів місцевого самоврядування: секретар та депутат сільської ради.

  Незважаючи на активну рекламну кампанію організацій усіх рівнів з питань допомоги жертвам домашнього насильства, більшість постраждалих майже необізнані із законодавством з питань протидії домашньому насильству.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*