Пам’ятка молодій людині

2382759C-F781-4EBC-910F-C09166E1955E🔻Як втримати психологічну рівновагу під час війни.
 🔻Тривала відсутність базової безпеки є основною характеристикою воєнного часу.  Навколо змінились правила життя, зруйновані плани, немає стабільності. Все впливає на емоційний стан і на  психічну стабільність. 
Тому регулювання свого психічного стану – це те що ти можеш взяти під свій контроль.
🔻Як це зробити? 
Запам’ятай три основи з яких складається психічна стабільність:
-тіло
-думки
-емоції
🔻Розглянемо .
Тіло: фізичне навантаження і гігієнічні процедури, прогулянки, свіже повітря, рух, м’язове навантаження, чисті зуби і душ додає бадьорості.
Думки: наш мозок може робити катастрофічні висновки. Негативні думки- перші вороги. Якщо дозволити їм захопити нашу свідомість, не лишиться місця для віри. Намагайтеся перемикатися з тривожних думок на конкретні плани. Поміркуйте, що можете зробити найближчим часом. На близьких і турботу про них — обійміть, поговоріть, зробіть щось разом. Врешті, на прості справи: прибрати, заварити чай, розчесати волосся.
Думайте не про проблему, а про то, що зараз можно зробити для  вирішення. Робіть невеличкі кроки, проявляйте активність.
Ємоції: дозволяй бути всьому. Ненависть та злість — адекватна і енергетична реакція. Але вона потребує виходу. Говоріть, кричіть, виписуйте свої емоції. Знайдіть свій екологічний спосіб вивільняти їх. Відсутність будь яких емоцій — також нормальна реакція. Не вимагайте від себе співчуття або будь-яких інших емоцій, якщо їх немає. 
🔻При необхідності звертайтесь до фахівців.
Безкоштовне психологічне консультування в м. Хмельницькому +380687296029

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*