Попередження жорстокого поводження в дитячому середовищі

З 25 листопада по 10 грудня, на виконання розпорядження міського голови від 24.11.2016 №653-р «Про проведення в місті щорічної акції «16 днів проти насильства», Кам’янець-Подільський міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводить просвітницькі заходи.

Головним завданням акції є привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

28 листопада провідний спеціаліст-юрисконсульт Кам’янець-Подільського міського Центру СССДМ, В’ячеслав Галайбіда, взяв участь у заході Кам’янець-Подільської спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням німецької мови з виступом на тему: «Попередження жорстокого поводження в дитячому середовищі. Правові аспекти».

З метою попередження виникнення випадків жорстокого поводження у дитячому середовищі, юрисконсульт Центру провів бесіду зі старшокласниками. Він зупинився на виконанні обов’язків учнів шкіл, на питаннях уникнення насильства та організаціях, до яких потрібно звертатися у разі небезпеки. Особливу увагу було приділено профілактиці вживання дітьми алкогольних напоїв. В’ячеслав Миколайович наголосив на юридичній відповідальності за придбання алкоголю, його розпиття та перебування у нетверезому стані в громадських місцях. Окремо юрисконсульт зупинився на відповідальності за хуліганські дії, оскільки багато з таких дій вчиняються саме під впливом алкоголю.

Акція «16 днів проти насильства» триватиме до 10 грудня 2016 року.

%d1%81%d0%b7%d0%be%d1%88%e2%84%961

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*