Превентивна робота з попередження рецидивів у місті Кам’янці-Подільському

  Основною метою співпраці Кам’янець-Подільського міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (директор – Юлія Побережна) та відділу з питань пробації Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації (начальник – Віктор Бобровський) є недопущення рецидиву скоєння злочину молоддю, засудженою до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі.

фото  Превентивна робота здійснюється як індивідуально, так у малих групах. Так, 4 жовтня, спеціалістами Центру та відділу пробації було проведено групову консультацію не тему: «Формування соціально-прийнятних норм поведінки засудженого у повсякденному житті».

  Захід провели фахівець з відділу з питань пробації, Крістіна Романовська, та психолог Центру соціальних служб, Віталій Поліщук. Спеціалісти роз’яснили засудженим, від чого залежить внутрішнє переконання людини в необхідності дотримання соціально-прийнятних норм поведінки, і що є підґрунтям для цього. Були розглянуті такі поняття, як «вироблена звичка» та «стереотип поведінки», а також різниця між «усвідомленням важливості норми» та «боязню санкцій за її невиконання».

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*