Проблеми адаптацій дітей у новому навчальному закладі

20181004_104124(0)_resized  Нещодавно до прийомної сім’ї, що діє на базі родини Іванцових, довлаштовано троє дітей, позбавлених батьківської опіки.

  Адаптація дітей у новій сім’ї є серйозною проблемою і не завжди проходить гладко і так, як хотілося б прийомним батькам. Це ускладнюється тим, що як правило, при влаштуванні дітей у прийомну сім’ю відбувається і зміна навчального закладу. Тут, так само, має відбутися адаптація до нового колективу, нових правил, що може посилити стресовий стан та призвести до агресивної поведінки.

20181004_103125_resized  З метою попередження ризиків, які можуть виникнути в процесі адаптації дітей у новому середовищі, проведено зустріч директора центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Г. Березюк, і з директором Лозівської ЗОШ, С. Болігархом, та вчителями, які викладають навчальні предмети у прийомних дітей. Обговорено потреби прийомних дітей, пов’язані із навчанням, шляхи формування позитивного іміджу дітей, налагодження стосунків із учнівським колективом та попередження конфліктів. Вчителі Лозівської ЗОШ вже мають досвід навчання та виховання дітей, позбавлених батьківської опіки та піклування. Тут вже навчалися четверо дітей із прийомної сім’ї, і завдяки співпраці навчального закладу з прийомної матір’ю та центру соціальних служб, діти швидко адаптувалися в учнівському колективі.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*