Проведено вечірній рейд

 

1  18 серпня 2017 року комісією у складі провідного фахівця із соціальної роботи Летичівського СЦСССДМ Шрубковської О. І., практичного психолога Летичівського СЦСССДМ Лескова Є. А., інспектора ювенальної превенції сектору превенції Летичівського ВП ГУНП в Хмельницькій області старшого лейтенанта поліції Гурського Я.В., дільничого офіцера поліції рядового поліції Атаманова В.В. та поліцейського ГРПП сержанта поліції Байдацького М.Б. проведено вечірній рейд в смт Летичів з метою перевірки стану виконання законодавства України щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам, перебування їх у нічний час в розважальних закладах.

  Під час рейду були відпрацьовані місця масового скупчення неповнолітніх та молоді в смт Летичів з метою перевірки дотримання власниками розважальних закладів обмежень щодо відвідування їх неповнолітніми. Власників закладів торгівлі проінформовано про відповідальність щодо продажу алкоголю неповнолітнім та про обмеження перебування неповнолітніх у громадських місцях, забезпечення режиму роботи даних закладів у вечірній час відповідно до рішення виконкому селищної ради. Фактів порушення законодавства з даного питання виявлено не було.

Exif_JPEG_420  Також, під час рейду було виявлено 2 дитини, які перебували в громадському місці без супроводу дорослих після 22 години та вживали алкогольні напої. Було встановлено особи дітей та передано їх батькам.

  За результатами рейду працівниками Летичівського відділення поліції Летичівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області було складено 3 адміністративних протоколи відповідно до ч.1 ст. 184, ч.3 ст. 184, ч.1 ст.178 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

  Нагадуємо, що в травні 2013 року набрав чинності ЗУ № 243-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сферах розваг, або закладах громадського харчування у нічний час», який обмежив перебування дітей віком до 16 років без супроводу батьків чи законних представників у зазначених закладах у нічний час.

  Даним законом доповнено кодекс України про адміністративні правопорушення статтею 180-1: «Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування», а також Закон України “Про охорону дитинства” статтею 20-1: «Особливості перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування».
  Відповідне рішення було прийняте і на п’ятдесятій сесії Летичівської селищної ради №5 від 31.10.2013. Зокрема, у п. 6.1 зазначено: „Діти віком до 16 ти років з 22 год. до 6.00 год. можуть перебувати у закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність”.
  Власники закладів, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладів громадського харчування та уповноважені ними особи зобов’язані вживати заходів щодо недопущення у такі заклади з двадцять другої до шостої години дітей до 16 років без супроводження дорослих та мають право у період з двадцять другої до шостої години вимагати у відвідувачів таких закладів документи, що підтверджують досягнення ними 16-річного віку.

  З метою контролю за дотриманням норм зазначеного закону працівниками поліції у взаємодії з представниками Летичівської селищної ради будуть і надалі проводити рейди з відпрацювання розважальних закладів та закладів громадського харчування.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*