Проведено інформаційний захід з питань сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

IMG-71e996ddf5046fd4422402ecb021100c-V (1)27 травня 2021 року фахівцем із соціальної роботи КУ «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради проведено інформаційний захід для безробітних осіб, які перебувають на обліку Ізяславської районної філії Хмельницького обласного центру зайнятості. Захід проведено у режимі онлайн конференції в Google Meet.

Учасники заходу отримали  інформацію про сімейні форми  влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які існують в Україні: всиновлення, опіка/піклування, прийомна сім’я, дитячий будинок сімейного типу. Більш докладно онлайн-учасників   поінформовано про нову форму сімейного влаштування дітей – патронатну сім’ю.  IMG-edd9d6fb01c11cbee6fe933e716737ca-V (1)

Надано інформацію про  умови створення патронатної сім’ї. Роз’яснено,  хто може стати патронатними вихователями, які діти можуть бути влаштовані в патронатну сім’ю, які кошти надаються з державного бюджету на виховання та догляд влаштованих дітей. Поінформовано про перелік документів, які готують кандидати у патронатні вихователі та помічники патронатного вихователя для створення патронатної сім’ї.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*