Профілактика та підтримка для тих, хто цього потребує!

Черговим у цьому навчальному році став став виїзд «Мобільно консультативного пункту соціальної роботи»  створеного при Дунаєвецькому районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (ДРЦСССДМ)  під час  якого  було проведено  відпрацювання таких населених пунктів як Стара Гута та Рудка. Під час виїзду було відвідано навчальні заклади цих населених пунктів, де проведено цікаві зустрічі з учнівською молоддю. Участь у зустрічах окрім спеціалістів ЦСССДМ взяла в.о. начальника Дунаєвецького бюро правової допомоги Шалигіна Т.В. 

В ході зустрічей було порушено питання профілактики правопорушень і злочинності, насильства серед школярів, самовільних втеч дітей з дому, боротьби з тютюнопалінням школярів, вживання ними алкоголю та  наркотиків, запобігання насильства в родинах, роботи з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. Фахівці застосовували різні форми роботи спрямовані на поглиблення знань учнів з правових та профілактичних питань. Діти, в свою чергу мали можливість нагадати для себе основні закони і правила, почути роз’яснення чинного законодавства щодо правової відповідальності неповнолітніх, отримати багато корисного матеріалу з пропаганди здорового життя.

Також дітям та педагогічним колективам було презентовано роботу новоствореного «Дунаєвецького бюро правової допомоги», роз’яснено по яким питанням можна отримати кваліфіковану допомогу.

Підводячи підсумки зустрічей учнями було наголошено на тому, що життя та здоров’я – найвища цінність, тому потрібно його берегти!

         Окрім зустрічей в навчальних закладах також було проведено роботу серед населення. Спеціалістами ЦСССДМ відвідано 4 багатодітних сім’ї, 2 родини, де виховуються діти інваліди, 3 родини учасників АТО, виявлено 3 сім’ї, які перебувають в складних життєвих обставинах, одну з яких взято під соціальний супровід, 4 родини з метою контролю за цільовим використанням коштів. Відвіданим родинам надано комплекс соціальних послуг відповідно до потреб.

3 1 2

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*