«Профілактична робота в період відпочинку та оздоровлення»

1112 Традиційно у 2017 році розпорядженням голови районної державної адміністрації від 28.04.2017 року №212/2017-р. «Про підготовку оздоровлення дітей та молоді влітку 2017 року» передбачено здійснення профілактично-просвітницької роботи серед дітей та молоді під час їх літнього оздоровлення та відпочинку.

 Саме з цією метою 1 серпня поточного року працівниками Дунаєвецького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках роботи «Мобільного консультаційного пункту соціальної роботи в сільській місцевості», що створений та працює при ДРЦСССДМ, організовано та здійснено виїзд в дитячий оздоровчий табір “Подільські джерела». До роботи Мобільно-консультаційного пункту долучились представник районного центру зайнятості Юлія Кондратюк та представник ССД  Ігор  Поворознюк.

1113 Під час зустрічі практичний психолог Центру Віталіна Дзіневська акцентувала увагу підлітків на основних складових здорового способу життя: відмову від шкідливих пристрастей, оптимальному руховому режимі, раціональному харчуванні, загартуванні, особистій гігієні, вливі алкоголю та тююнопаління на організм людини і, звичайно, на позитивних емоціях.

  Змістовною була лекція представника служби у справах дітей щодо наслідків скоєння правопорушень та відповідальності за них.

1114 1111      В свою чергу представником центру зайнятості було наголошено на видах послуг, які надаються школярам з метою сприяння у виборі професії.

  Роботою було охоплено 60 відпочиваючих, найактивнішим з яких на завершення було запропоновано пограти в гру «Відгадай професію», що забезпечила активну участь та творчу взаємодію учасників між собою.

  Всі діти по закінченню зустрічі отримали пам’ятні листівка ДРЦСССДМ з контактними данними мережі центрів.

   Яскрава зустріч, в ході якої учні задавали та отримали відповіді на хвилюючі їх запитання, нові знайомства припали до душі як школярам так і працівникам центру. Сподіваємось, що проведена робота дасть позитивний результат і кожна дитина принаймні задумається над своїм майбутнім.

1115  В рамках оздоровчої компанії Дунаєвецьким районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді протягом серпня поточного року планується подальша профілактична робота з питань формування здорового способу життя дітей та попередження негативних проявів у підлітковому та молодіжному середовищі.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*