Профілактична робота напередодні канікул!

Канікули – довгоочікувана пора як для багатьох школярів так і для їх батьків. Здавалося б, раді і діти, і дорослі. Турбот поменшає: не треба щодня перевіряти уроки, скидати з сонного чада ковдру, тягти його в школу, і контроль можна трохи послабити.  Але, інколи трапляється так, що в результаті послаблення контролю з боку дорослих школярі можуть потрапити в різні неприємні для них ситуації, про які потім довго шкодуватимуть. 

Саме з  метою попередження та профілактики негативних проявів поведінки, правопорушень та злочинів спеціалістами Дунаєвецького районного ЦСССДМ було проведено ряд зустрічей із шкільною молоддю в загальноосвітніх навчальних закладах Дунаєвецької селищної ОТГ  в ході яких дітям було наголошено на відповідальності за протиправні дії. Адже на даний час залишається актуальною проблема підліткової та дитячої  злочинності. Діти – наше майбутнє, Так яке може бути майбутнє, якщо в такому ранньому віці вони стають на злочинний шлях. Нажаль  окремі батьки не в змозі турбуватися належним чином про дітей. Багато підлітків стає на злочинний шлях із-за таких факторів: погане матеріальне забезпечення; відсутність батьків; перебування батьків за кордоном;  різного роду залежності; неповна сім’я;насилля в родині; наявність друзів з кримінальним минулим; кримінальна компанія та ін.. Неповнолітні становлять таку вікову групу дітей, які перебувають в періоді психофізіологічного та соціального зростання, якому притаманне рольове експерементування. Через відсутність життєвого досвіду підліток не спроможній правильно оцінити ситуацію, що склалася, і, як наслідок, він вступає в конфлікт, що може призвести до порушення  закону. Саме тому, спільними зусиллями ми маємо підтримати тих, хто цього потребує саме зараз та попередити потрапляння ними в неприємні життєві ситуації.

Активну участь у проведенні зустрічей взяли представник районного відділу кримінально виконавчої інспекції Гуцол В.М., в.о. начальника бюро певинної правової допомоги Шалигіна Т.В., які спільно з представниками ЦСССДМ заохочували учнівську молодь до проведення дозвілля  без алкоголю та інших шкідливих речовин. Із старшокласниками обговорено такі актуальні проблеми як ведення здорового способу життя, профілактика наркоманії, алкоголізму, тютюнопаління, відповідальність та наслідки протиправних дій!

132

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*