Про жінок, мир і безпеку

У Хмельницькому відбулася презентація проекту з питань протидії сексуальному насильству, пов’язаному з війною. Відвідали захід представники Хмельницького обласного центру соціальних служб – директорка центру Тетяна Власюк та спеціалісти – Наталія Гонта, Ірина Конопко.

Відомо, що за фінансової підтримки Європейського Союзу в Україні реалізується проект «Вистоїмо разом. Вдосконалення системи підтримки постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з війною». Виконавець проекту – Міжнародний благодійний фонд «Український Жіночий Фонд» в партнерстві з ГО «Ла Страда – Україна» та «Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем»».

Повідомляється, що мета проекту – створення ефективної цілісної системи підтримки людей, зокрема, жінок, які зазнали сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК), аби постраждалі могли отримати необхідну допомогу з урахуванням міжнародного досвіду та регіональних особливостей, а також ефективно захищати свої права в судах.

На заході представили органам місцевої влади та іншим зацікавленим місцевим партнерам мету, завдання, компоненти та ключові активності проекту. Також ознайомили область з основними завданнями  та напрацюваннями національної політики у сфері СНПК, в тому числі в контексті виконання Україною Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека». Крім того, присутні дізнались про досвід області у реалізації регіонального Плану заходів на виконання Національного плану дій 1325, зокрема у сфері запобігання та протидії СНПК, а також отримали пропозиції від області щодо ефективних механізмів координації діяльності у цій сфері та взаємодії між національним та місцевим рівнями для подальшого ефективного впровадження механізму реагування СНПК на місцевому рівні.

1 2 3

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*