Про майбутнє дитини в прийомній сім’ї потрібно дбати сьогодні

20221206_121558-001

У Хмельницькому обласному центрі соціальних служб відбувся третій день навчань шостого циклу для кандидатів у прийомні батьки, батьків-вихователі, опікуни, піклувальники, усиновителі. Провели його заступник центру Наталія Мельник та начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи та навчальних заходів  Наталія Гонта.

Проаналізувавши  попередню навчальну зустріч, претенденти в батьки зазначили, що про дітей варто думати  завжди, аби  їм було добре в сім’ях… Також тренери заходу разом із групою обговорили домашнє завдання. А це створення  «Екокарти». Вона, як і передбачалось, дала змогу сім’ям  впорядкувати думки, розставивши усе і усіх по своїй важливості. І таким  чином краще взнати  психологію дітей.20221207_105614-001

Цього разу говорили на тему «Втрати». Вони є передбачувані і не передбачувані, пов’язані із здоров’ям, близькими, матеріальними і духовними благами тощо.  Як зазначили координатори, подолати будь-яку  втрату допоможуть  люди, які поруч. Важливо пояснити дітям різної вікової категорії, чому  і за яких обставин сталася та чи інша подія. І, головне, що це не залежить від дітей, аби вони в жодному разі не звинувачували себе.

У ситуативних іграх «Ниточки» та «Стежка втрат», яку організували  Наталія Валентинівна та Наталія Володим1ирівна, батьки мали умовні ролі в статусах «Сім’ї», «Любові», «Дому», «Здоров’я», «Освіти», «Прав», «Віри», «Надії», «Майбутнього», в центрі яких «Щаслива дитина». Завданням гри було вияснити, що може відчувати дитина, коли втрачає все з вище згаданого в статусах.  А парі, котрим дісталась роль «батьків-усиновителів» – зробити перший крок, налагодивши контакт з дитиною в центрі…

20221206_130234-001Цього ж дня кандидати у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники мали можливість поспілкуватися з заступницею начальника служби у справах дітей ОВА Анжелікою Собко. Посадовець  проінформувала  за яких умов можна зустрітися з дітками, котрих, до прикладу, можна усиновити чи взяти під опіку. Зазначивши відповідні постанови Кабінету Міністрів України, перелічила пакет документів потрібний для відповідної процедури. Розказала про  встановлення контакту з дитиною, хто має бути присутнім під час зустрічі тощо.

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*