Про ризики нелегальної трудової міграції

Інформацію надав відділ соціальної роботи з населенням ВК Полонської міської ради ОТГ

Полонне1На  базі Полонського відділу Шепетівської філії Хмельницького обласного центру зайнятості для осіб, які у пошуку роботи, проведено семінар на тему: «Ризики нелегальної трудової міграції». У заході, який відбувся 28 лютого 2023 року, взяли участь головний спеціаліст відділу соціальної роботи з населенням ВК Полонської міської ради ОТГ Лариса Будник та завідувач сектору «Полонське бюро правової допомоги» відділу безоплатної правової допомоги Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Оксана Рибак. 

Метою зібрання було привернення уваги присутніх до актуальної проблеми протидії торгівлі людьми, як форми сучасного рабства та порушення прав людини, яка для українського суспільства значно загострилась в період вимушеної масової міграції людей, у зв’язку з військовою агресією росії проти України. 

У період введеного воєнного стану в категорії ризику залишаються саме жінки та діти. Адже вони першочергово покидають Україну, прямуючи до сусідніх країн, де і можуть зіштовхнутися з ризиками торгівлі людьми. Тому варто не лише бути обачними, а й знати, як уникнути  небезпеки.

Під час заходу учасників ознайомлено про сутність трудової міграції, її наслідки, форми та етапи торгівлі людьми, які основні ризики можуть виникнути в процесі нелегального працевлаштування за кордоном, наголошено на правовій захищеності при легальному працевлаштуванні. 

Присутнім надано вичерпну інформацію про державні установи, до яких особа, котра  постраждала від цього злочину, може звертатися з метою отримання відповідного статусу, що дасть можливість отримати повний спектр правової, соціальної та медичної допомоги.  Також проінформовано про систему Безоплатної правової допомоги, доступ громадян до такої допомоги, надано інформаційні буклети та матеріали.

Пам’ятаймо, кожен повинен знати свої права і має бути готовим їх захистити!

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*