Психологічна допомога породіллі

Як уже відомо, у рамках постійної співпраці: Хмельницький обласний центр соціальних служб – Хмельницький обласний перинатальний центр, здійснюється систематичний обмін інформацією про породілей, у яких є ризики потрапляння у складні життєві обставини та/або соціального сирітства. Протягом тривалого часу психологиня Хмельницького обласного центру соціальних служб Юлія Воробієвська  в  пологовому будинку області за потреби спілкується із матусями, котрі, народивши малят, потребують психологічного відновлення після пологів.

Цього разу фахівець спілкувалася із  внутрішньо переміщеною особою, яка проживає на території Старокостянтинівської територіальної громади. Юлія Воробієвська  наголосила породіллі, що це надзвичайно відповідальний період життя її і маляти. Тому виконувати  материнські обов’язки вкрай важливо на належному рівні. Крім того, звернула увагу на харчуванні і повноцінному відновленні мами. Адже, як зауважила спеціаліст, грудне вигодовування дитини є «золотим стандартом» фізіологічного росту і психоемоційного розвитку немовляти…

Пізніше інформаційний лист про маму і дитину було спрямовано за місцем їх подальшого проживання. Спеціалісти територіальної громади, куди надійде повідомлення, забезпечать надання соціальних послуг, та при необхідності, здійснять соціальний супровід.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*