Психологія воєнного часу

IMG_20220323_093008

За словами Наталії Гонти, війна виснажує нас фізично та психологічно. Попри те, що наша психіка здатна адаптуватися під будь-які складнощі, кожен день бойових дій у рідній країні пережити надзвичайно складно. У цей непростий час варто підтримувати себе, рідних та близьких,сімей, над якими здійснюється соціальний супровід, які і так потерпали від насилля. Це життєво необхідно для того, щоб зберегти здоров’я.  

IMG_20220323_093040Психолог центру Юлія Воробієвська звернула увагу присутніх, що будь-який стан не може тривати вічно. Організм не може занадто довго переживати страх чи тривогу, тому буде шукати можливість впоратися з цим. Важливо пам’ятати, що почуття провини, яке ще називають «синдромом вцілілого» притаманне багатьом людям, які зараз перебувають у безпеці. Провина здатна сильно деморалізувати суспільство, тому треба усіляко з нею боротися. Адже, коли в тилу затоплює провина, людина перестає нормально працювати, і не може допомагати оточуючим.

 IMG-8b80dc7b55f6d81dc5477e6fb00bc0f3-V

Під час спілкування присутнім фахівцям із соціальної роботи було презентовано низку рекомендацій Міністерство охорони здоров’я України, як діяти під час кризових станів.  

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*