Психолог Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провела виховну годину для учнів 8-Б класу ЗОШ №6 на базі Хмельницької дитячої бібліотеки Шевченка

DSC_6370  2 березня психолог Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провела виховну годину для учнів 8-Б класу ЗОШ №6. Тематикою заняття було: «Звички високоефективних підлітків». Оскільки в підлітковому віці у дітей формується безліч звичок, ми вирішили разом із дітьми визначити, які ж звички є корисними, а які нам шкодять. Під час заняття діти ділилися власними думками з цього питання, та мали змогу у ході активного обговорення визначити для себе ті звички, яких варто дотримуватись, і ті – яких можливо варто позбутись.

  За допомогою психолога діти склали план «порятунку» від шкідливої звички, що стало дуже цікавим для них заняттям. Також діти ознайомились із творчістю автора Шон Кові, та його книгою «7 звичок високоефективних підлітків», а також іншими його працями на дану тематику, куди увійшли також поради для батьків.

  Разом із психологом учні проаналізували притчу «Все в твоїх руках», зробили висновки про власний життєвий вибір, поведінку, та висловили свої думки стосовно відповідальності та можливості вибору власної поведінки.

  Під час уроку діти занотовували ті вміння та навички, які необхідні для успіху, а також корисні поради психолога з приводу дружби, толерантного ставлення один до одного, та шляхів досягнення цілей. Під час уроку усі діти були активні, цікавилися тими звичками, які для них були важливими, а також ділилися думками щодо того як навчитися робити правильний вибір відповідно до власних пріоритетів та інтересів.

DSC_6374 DSC_6375 DSC_6393 DSC_6397

За інформацією Хмельницького міського Центру

соціальних служб для сімї, дітей та молоді

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*