Піднесення правової культури та правовиховна робота серед молоді – один із напрямків роботи Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

фото2 (1)  11 лютого юрисконсультом Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Н. Ялоха спільно із головним спеціалістом служби у справах дітей В. Тамойко проведено бесіду щодо профілактики правопорушень серед неповнолітніх та протидії булінгу у СЗОШ № 6, а 14 лютого – профілактична бесіда з представниками служби у справах дітей та Департаменту освіти та науки у НВО № 5.

  Серед ключових чинників ризику щодо можливості скоєння правопорушень та злочинів неповнолітніми можна назвати: не усвідомлення неповнолітніми наслідків своїх вчинків (в силу підліткового віку), вживання алкоголю, незнання законів України, недостатнє виховання та увага з боку батьків, вплив друзів, негативної компанії, важке матеріальне становище.

фото2 (2)  До відома учнів доведені поняття закону, рівності прав перед законом, види відповідальності за порушення закону. Також розглянуто питання законодавчого врегулювання поняття «булінгу», його видів, ознак та норми відповідальності за такі діяння.

  Наведені практичні ситуації щодо найбільш розповсюджених видів проступків (куріння та вживання алкоголю, вчинення булінгу) та злочинів (крадіжки, хуліганство, нанесення тілесних ушкоджень).

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*