Раннє втручання – допомога дітям та зміцнення потенціалу сім’ї

1498464799Розвиток дитини не зупиняється під час воєнного стану. Наші діти продовжують рости, та розвиватися. Важливий момент для дитини – це контакт з батьками, особливо в тяжкі часи. Навіть, якщо поведінка дитини здається звичайною, перебування на руках у батьків заспокоює дитину та надає впевненості, знижує інтенсивність стресу, допомагає відновитись та почати знову досліджувати та пізнавати навколишній світ, навіть якщо він обмежений.

У надзвичайно складних умовах для України, в умовах воєнного стану, продовжується робота щодо надання послуги раннього втручання для сімей з дітьми, які мають порушення розвитку або в яких існує ризик отримання таких порушень, на місцевому рівні.

Допомогти дитині з порушенням розвитку або з ризиком виникнення таких порушень адаптуватися й поліпшити якість життя всієї сім’ї – основне завдання фахівців команди раннього втручання.

Команда Благодійного Фонду «Інститут раннього втручання» продовжує надавати послугу сім’ям з дітьми, які мають порушення розвитку або у яких існує ризик отримання таких порушень, онлайн!

Фахівці команди на цей час знаходяться в різних регіонах Україні та за кордоном. Такі сім’ї також виїхали із Харкова та перебувають в Україні та за кордоном.

Незважаючи на це, надання послуги раннього втручання продовжується. Зараз послугу раннього втручання онлайн відповідно до індивідуальних сімейних планів раннього втручання отримують 10 сімей.

Фахівці взяли участь у двох вебінарах, які було організовано фахівцями з Нідерландів, де було поінформовано професійну спільноту про реальність війни, та представлено послугу раннього втручання, її можливості щодо підтримки сімей у воєнному стану та перспектив розвитку: https://www.imhnederland.nl/trauma-informed-care/

Детальніше за посиланням: https://www.msp.gov.ua/news/21751.html

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*