«Реалізація спільного шведсько-литовсько-українського проекту «Становлення особистості дитини»

З 17 по 19 травня 2016 року делегації міст Кам’янця-Подільського та  Укмерге (Литва)  перебували з робочим візитом у шведському  місті Херрльюнга у рамках реалізації спільного шведсько-литовсько-українського проекту «Становлення особистості дитини ІІ». 

До складу української делегації входили:  Юлія Побережна, директор Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Дзвенислава Цуглевич, завідувач жіночої консультації та «Клініки, дружної до молоді», лікарі Юлія Калинюк, Олеся Мельник, Руслана Корчиста, Інна Поситько та психолог, Людмила Рудик.

Враховуючи, що головною метою проекту є створення в містах Кам’янець-Подільській та Укмерге   «Центрів сім’ї» за шведською моделлю, то  делегація Кам’янця-Подільського представила свої напрацювання та досягнення у реалізації проекту. Доповідали Юлія Побережна та Дзвенислава Цуглевич, які презентували проведену у місті роботу по створенню «Центру сім’ї» на базі Центру ОХМАТДИТ  міської лікарні №1: за кошти благодійників розпочато ремонтні роботи, триває оснащення приміщення необхідними меблями та інвентарем. Також, щосереди та щоп’ятниці у «Школі відповідального батьківства» (приміщення жіночої консультації) проходять заняття для вагітних жінок та їх чоловіків з питань підготовки до пологів, грудного вигодовування  та отримання соціальних допомог.

Проведені у нашому місті заходи отримали схвальні відгуки від  представників муніципалітету міста Херрльюнга.

Також, під час візиту члени делегації ознайомилися зі структурою, штатом та основними завданнями  Центру сім’ї. Шведські колеги провели майстер-клас «батьківської освіти» для мам з дітьми у віці до 1 року.

Окрім того, члени делегації ознайомилися з роботою «Денного кризового  центру по роботі з жертвами насилля та агресорами» та «Кризового центру довготривалого перебування для жінок з дітьми, що зазнали насильства», який розташовані в місті Борас.

            Мер міста  Херрльюнга, Йонні Карлссон, подякував за співпрацю керівництву м. Кам’янця-Подільського та особисто міському голові Михайлу Сімашкевичу  та зазначив, що комуна міста зацікавлена у подальшому співробітництві та  реалізації нових спільних проектів між містами Херрльюнга та Кам’янець-Подільським у галузі культури та енергозбереження.

Заключна робоча зустріч у рамках реалізації проекту відбудеться у вересні 2016 року у місті Кам’янці-Подільському. Під час зустрічі українська та литовська сторони представлять звіти про результати діяльності  у рамках спільного шведсько-литовсько-українського проекту «Становлення особистості дитини ІІ». 

20160519_101632 20160517_105516 20160517_111905 20160518_120640

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*