Ресоціалізація наркозалежної молоді

25 липня т. в. о. заступника голови облдержадміністрації Олійником В.Ц. та директором Хмельницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Власюк Т.М. здійснено робочий візит до «Обласного центру ресоціалізації наркозалежної молоді».

Центр розпочав діяльність у 1999 році як центр „Твоя перемога” і на сьогоднішній день є одним із найкращих в Україні. Дезадаптована молодь, залежна від психо-активних речовин, може пройти курс соціальної реабілітації, що передбачає психодіагностику, психотерапію, психокорекцію та трудотерапію. Робота спрямована на закріплення тих позитивних тенденцій, які склалися в процесі діяльності, підбору методів, форм роботи, які себе виправдали. Курс реабілітації становить 1.5 року. За 2015 рік кількість клієнтів, що отримували послуги становить 109 осіб. Успішно завершили курс ресоціалізації 15 отримувачів соціальних послуг, які повернулись у свої сім’ї, та до нормального життя. На сьогодні реабілітацію проходить 28 осіб, з них – 4 з інших регіонів України.

Головним завданням було познайомитись з діяльністю закладу, визначити робочі питання та проблеми. В ході візиту прийнято рішення, щодо ініціативи Обласної Державної Адміністрації, внести зміни до Типового положення про «Центр ресоціалізації наркозалежної молоді». Зокрема, зняти віковий ценз клієнтів закладу, оскільки особи, які старші 35 років потребують проходження курсу ресоціалізації, а також додати таку категорію, як алкозалежні.

LV17IwA8aCs

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*