Робота служби підтримки сімей

  Протягом 22 – 26 липня 2019 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено виїзди у Пилипівську та Яблунівську сільські ради.

IMG_20190724_094403  Спільно секретарем Пилипівської сільської ради, Б. Чемес, відвідано 4 сім’ї, що перебувають у складних життєвих обставинах, в яких виховується 6 дітей. В усіх цих сім’ях складні життєві обставини викликані сукупністю факторів. В одній сім’ї мати неповнолітня, а батько засуджений до покарання, непов’язаного з позбавленням волі. До того ж, молоді батьки не мають власного житла та постійного місця роботи. В іншій сім’ї  – мати раніше позбавлена батьківських прав стосовно 2-х старших дітей, а батько перебував у місцях позбавлення волі. В інших сім’ях, батьки мають недостатній виховний потенціал. В усіх сім’ях батьки схильні до вживання алкоголю.

IMG_20190724_10082020190724_093342

  За результатами спільного візиту в сім’ї, прийнято рішення про винесення на розгляд виконкому питання виконання батьківських обов’язків в одній сім’ї та направлено листа до правоохоронних органів про притягнення матері до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

  Також відвідано 1 особу, яка нещодавно досягла повноліття на набула статусу особи, з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Юнаку роз’яснено права. які він має відповідно до свого статусу, проконсультовано щодо працевлаштування, проведено профілактичну бесіду щодо профілактики тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії, соціально небезпечних хвороб та вчинення злочину.

  У Яблунівській сільській раді відвідано 2 багатодітних сім’ї, в яких виховується 10 дітей. В одній із сімей дітей виховує одинока мати, яка переїхала з іншої області. Мати не має власного житла, місця роботи, не оформлені соціальні виплати. Проте, після роз’яснювальної бесіди вже звернулася до управління соціального захисту населення про передачу її справи та служби зайнятості населення щодо працевлаштування.

  В усіх відвіданих сім’ях перевірено спроможність батьків задовольняти базові потреби дітей. Проконсультовано щодо негайних дій батьків з метою покращення матеріального становища. Особливу увагу приділено профілактиці вживання алкоголю. Наголошено на відповідальності батьків за неналежне виконання батьківських обов’язку.

  Також, серед відвіданих сімей, визначено тих, що найбільше потребують допомоги щодо підготовки дітей до нового навчального року та будуть залучені до щорічної благодійної акції «Готуємо дітей до школи».

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*