Робота служби соціальної підтримки сімей

IMG_20180521_103452  Протягом 21 — 25 травня 2018 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено виїзди у Новосілецьку, Маниківську, Явтухівську, Гришковецьку сільські ради.

  У Новосілецькій сільській раді спільно із сільським головою відвідано сім’ю неповнолітньої, яка засуджена до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі. З неповнолітньою проведена бесіда, під час якої їй роз’яснено наслідки скоєння нею нових злочинів, адміністративних правопорушень та невиконання вимог вироку суду. До бесіди була залучена мати засудженої, якій роз’яснено про необхідність належного виконання батьківських обов’язків, за невиконання яких вона може бути притягнута до адміністративної відповідальності.

20180521_102503  В одній із сімей мало місце насильство чоловіка відносно дружини (с.Гришки). З’ясовано причини та обставини, через які воно виникло. Дружині надано психологічну допомогу, а також консультації щодо попередження виникнення повторних випадків насильства. Чоловікові роз’яснено, що насильство в сім’ї — це злочин, покарання за який передбачено чинним  законодавством.

  В Явтухівській сількій раді було відвідано 7 сімей, в яких виховується 18 дітей, та здійснено оцінку потреб дитини та її сім’ї.

  У Маниківській сільській раді спільно із сільським головою у 6 сім’ях перевірено використання допомоги при народженні дитини. Фактів нецільового використання коштів допомоги при народжненні дитини не виявлено.

20180521_115924_resized  В ході роботи із сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, надано консультації щодо підвищення виховного потенціалу батьків, попередження конфліктів у сім’ях, раціонального використання сімейного бюджету, працевлаштування з метою покращення сімейного добробуту та дотримання правил пожежної безпеки.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*