Робота служби соціальної підтримки сімей

IMG_20181002_110045  Протягом 01 — 05 жовтня 2018 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках діяльності спеціалізованого формування “Служба соціальної підтримки сімей” здійснено виїзди у Лозівську селищну та Згароцьку сільську ради.

  Фахівцем із соціальної роботи центру, Ю. Вовкотрубом, спільно із інспектором ювенальної превенції, Д. Кондратюком, було відвідано 2 сім’ї, в яких виховується 7 дітей, у селищі Лозове, Щодо цих сімей центр інформував відділення поліції про неналежне виконання батьківських обов’язків та ініціював притягнення батьків до адміністративної відповідальності.

IMG_20181002_094303  Чи не найпліднішою є співпраця центру соціальних служб із завідувачкою ФАПом с. Згарок, Н. Білою. Вона завжди “тримає руку на пульсі” та вчасно інформує як центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, так і органи місцевого самоврядування про потребу у вжитті тих чи інших заходів щодо покращення умов проживання дітей та догляду за ними. Спільно з начальником відділу соціальної роботи центру, О. Кирильчук, відвідано 4 сім’ї, в яких виховується 9 дітей. Медичний працівник оглянула дітей, надала рекомендації щодо догляду за дітьми. Соціальний працівник проконсультувала батьків щодо задоволення потреб дітей.

  З метою оперативного реагування на повідомлення про випадки домашнього насильства, спільно із спеціалістом управління соціального захисту населення, А. Собко, фахівцем  із соціальної роботи центру, Ю. Вовкотрубом,проведено відповідну роботу із сім’єю, що проживає у м. Деражня. З’ясовано причини вчинення насильства, роз’яснено норми діючого законодавства щодо покарання осіб, які вчиняють насильств та підтримки його жертв, надано психологічну допомогу особам, які постраждали від домашнього насильства.

IMG_20181002_100659IMG_20181002_104222

  Під час бесід із сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, надано консультації щодо підвищення виховного потенціалу батьків, попередження конфліктів у сім’ях, попередження алкоголізму, раціонального використання сімейного бюджету, працевлаштування з метою покращення сімейного добробуту. Ще раз наголошено на зміни у законодавстві що відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

  Опісля з головами сіл обговорено подальшу співпрацю щодо попередження кризових ситуацій у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*