Робота служби соціальної підтримки сімей

  Протягом 22 — 26 жовтня 2018 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках діяльності спеціалізованого формування “Служба соціальної підтримки сімей” здійснено виїзди у Лозівську селищну, Згароцьку, Шиїнецьку та Яблунівську сільські ради та відвідано сім’ї, що проживають у м. Деражня.

IMG_20181026_121001  Спільно із інспектором ювенальної превенції відвідано сім’ю у с. Буцнева (Яблунівська сільська рада), матір в якій нещодавно було притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, оскільки старша донька не була охоплена навчанням. Цього разу з’ясовано, що мати вже тривалий час відсутня вдома. Вихованням дитини та веденням домашнього господарства займається лише батько.

  За повідомленням сільського голови спільно з інспектором ювенальної превенції відвідано сім’ї, що проживають у с. Шиїнці. Прихильність до алкоголю об’єднала маму і тата з двох сімей у спільному проживанні, а своїх дітей залишили на виховання бабусям. Органами поліції буде розглянуто питання притягнення батьків до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

2  Спільно із дільничним офіцером поліції здійснено виїзд у с-ще Лозове. Відвідано сім’ю, у якій сталося домашнє насильство стосовно неповнолітньої дитини. З метою оперативного реагування на повідомлення про факт домашнього насильства чоловіка відносно дружини, здійснено виїзд у с. Згарок. З такою ж метою відвідано 2 сім’ї, що проживають у м. Деражня. Жертвам домашнього насильства роз’яснено норми законодавства щодо протидії насильству, надано психологічну допомогу. Особливу увагу приділено роз’ясненню умов винесення термінового заборонного припису, спеціального заходу щодо протидії домашньому насильству, який стосовно кривдника виноситься відповідними підрозділами органів Національної поліції України у разі існування безпосередньої загрози життю чи здоров’ю постраждалої особи. Такий припис виноситься за заявою постраждалої сторони, а також за власною ініціативою працівником поліції.

IMG_20181025_100919IMG_20181026_132818

  Із директорами Лозівської та Згароцької шкіл обговорено участь батьків у забезпеченні освітніх потреб дітей. Також тут відвідано прийомну сім’ю.

  Під час бесід із сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, надано консультації щодо особливостей потреб дітей різного віку, в. т. ч. потребу в дошкільній освіті, підвищення виховного потенціалу батьків, попередження алкоголізму, попередження конфліктів у сім’ях та домашнього насильства, раціонального використання сімейного бюджету, працевлаштування з метою покращення сімейного добробуту, дотримання санітарно-гігієнічних норм проживання. Наголошено на зміни у законодавстві щодо відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

  З головами сіл та працівниками поліції обговорено подальшу співпрацю щодо попередження кризових ситуацій у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах.

1 20181025_103249_resized IMG_20181023_100410 IMG_20181025_095102

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*