Робота служби соціальної підтримки сімей

IMG_20190305_090836  5 березня 2019 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках діяльності спеціалізованого формування «Служба соціальної підтримки сімей» здійснено виїзд у с. Буцнева Яблунівської сільської ради та відвідано 3 сім’ї, в яких виховується 17 дітей, в т. ч. 2 багатодітних сім’ї, в яких виховується 8 і 7 дітей.

IMG-9432ad483a3b82dc4f85dfa31cdeacb2-V  Відвідано сім’ю в якій матір нещодавно було притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, З’ясовано, що адміністративні заходи не вплинули на матір. Вона вже тривалий час відсутня вдома. Вихованням дітей та веденням домашнього господарства займається лише батько. Тому центр буде ініціювати повторне притягнення до адміністративної відповідальності.

IMG-ebf6a7648540006849137cc7aea94092-V  Під час бесід із сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, надано консультації щодо особливостей потреб дітей різного віку, в. т. ч. потребу в дошкільній освіті, підвищення виховного потенціалу батьків, попередження алкоголізму, попередження конфліктів у сім’ях та домашнього насильства, раціонального використання сімейного бюджету, працевлаштування з метою покращення сімейного добробуту, дотримання санітарно-гігієнічних норм проживання. Наголошено на зміни у законодавстві щодо відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

  З головою села обговорено подальшу співпрацю щодо попередження кризових ситуацій у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*