Робота служби соціальної підтримки сімей

  Протягом 19-23 червня 2017 року службою соціальної підтримки сімей Деражнянського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено виїзди у Гришковецьку та Радовецьку сільські ради. Метою їх була планова перевірка  ситуації у сім’ях, які перебувають на обліку центру у зв’язку із складними життєвими обставинами.

  На території Гришковецької сільської ради проживає 5 таких сімей, в яких виховується 10 дітей; Радовецької — 10 сімей, в них 24 дитини.  Основними проблемами у більшості сім’ях є проблеми, пов’язані із зловживанням алкоголю. І вже важко з’ясувати, що є причиною, а що наслідком. Бо тут тісно пов’язані між собою чимало факторів: це і загальна соціальна напруга, і відсутність місця роботи, віддаленість від районного та обласного центру, і низький матеріальний стан, відсутність позитивного сімейного досвіду, і низький рівень освіти, і чимало інших. Але незмінним залишається факт – ці сім’ї потребують постійної допомоги у мінімізації складних життєвих обставин та контролю щодо виконання батьківських обов’язків.

  Тому центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із службою дітей, ювенальною превенцією та сільськими головами членам відвіданих сімей надано рекомендації щодо задоволення потреб дітей та роз’яснено наслідки безвідповідального батьківства. Також проведено консультації з питань попередження конфліктів між членами сімей, в т. ч. попередження домашнього насильства; профілактики тютюнопаління та алкоголізму; туберкульозу, ВІЛ/СНІДу та інших соціально небезпечних хвороб; працевлаштування, пошуку шляхів додаткового заробітку та раціонального використання сімейного бюджету. Сім’ям, які того потребували надано гуманітарну допомогу.

Exif_JPEG_420

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*