Робота служби соціальної підтримки сімей

  Протягом 03—07 липня 2017 року службою соціальної підтримки сімей Деражнянського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено виїзди у Яськовецьку та Коричинецьку сільські ради. Метою їх була планова перевірка  ситуації у сім’ях, які перебувають на обліку центру у зв’язку із складними життєвими обставинами. Слід відмітити, що за короткий термін, який прийшов з часу відвідування Яськовецької сільської ради, спостерігається тенденція до мінімізації складних життєвих обставин: покращено санітарно-гігієнічні умови проживання; оброблено городи; бодай один з батьків має місце роботи; діти дошкільного віку відвідують дитячий садочок; не було випадків насильства у сім’ї.

  Із розмови з членами сімей з’ясовано, що представники місцевої влади часті гості у них. Щоразу дають поради, підтримують, а як є за що, то й приганьблять. “Підтримка сімей, виявлення таких, що потрапили у складні життєві обставини, контроль за умовами проживання та виховання дітей, проведення роз’яснювальної роботи серед батьків – це не лише прямий обов’язок місцевої влади, а й відповідальність перед кожним членом громади”, –  прокоментувала голова села, Світлана Ліхоша.

Exif_JPEG_420  Разом з Тетяною Чорною, сільським головою, відвідано і коричинецькі родини. Село “багате” на сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах. Проте, переважна більшість їх переїхали сюди з інших населених пунктів. Тут знайшли притулок і переселенці з Криму та Донбасу, і випускники сусіднього інтернатного закладу, і особи, які мають конфлікт із законом. Залізничне сполучення із обласним центром приваблює сюди не лише дачників. От і мають тут місце кримінальні злочини, і насильство в сім’ї, і зловживання алкогольними напоями, а як результат — неналежне виконання батьківських обов’язків. “Отже, депутатський склад сільської ради “має бути на варті”, говорить голова села, – за кожною із сімей, закріплено депутата, аби вчасно зреагувати на ситуацію”.

 

  Шкода, що залишаються поза увагою ті, що нічого не порушують, але теж потребують уваги і підтримки. Тому, у тому ж складі було відвідано сім’ї учасників АТО, аби з’ясувати чи скористалися вони усіма пільгами, на які мають право, чи здорові і чи все гаразд у їх родинах.

  Також з метою перевірки доцільності використання допомоги при народженні дитини було відвідано сім’ї, які за повідомленням управління соціального захисту населення, нещодавно її отримали.

Exif_JPEG_420  Exif_JPEG_420

Exif_JPEG_420

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*