Робота служби соціальної підтримки сімей

  Протягом 17 — 21 липня 2017 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено виїзди у Лозівську селищну, Новосілецьку та Кальнянську сільські ради.

Exif_JPEG_420

  Новосілецька сільська рада об’єднує 3 населених пункти (Новосілка, Літки, Підлісне), тому тут і маємо чималу кількість сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах: 17 сімей, в яких виховується 42 дитини. Спільно із органами місцевого самоврядування під час виїзду відвідано сім’ї, які проживають у Новосілці, а їх – 5. Слід відмітити покращення ситуації в окремих сім’ях, а також те, що 2 сім’ї знято з обліку у зв’язку із подоланням складних життєвих обставин. Основним фактором, який вплинув на позитивні зміни, стало працевлаштування на приватне підприємство, розташоване на території ради. Бо робота — це і дохід, і зайнятість, і утримання від вживання алкоголю, а звідси покращення життя в родині в цілому.

Exif_JPEG_420  Спільно із службою у справах дітей та сектором ювенальної превенції здійснено виїзд у село Кальня. Виїзд був оперативним реагуванням на звернення неповнолітньої щодо неналежного виконання її батьками обов’язків щодо неї. При вивченні ситуації виявилося, що іноді діти здатні на дивні вчинки, аби отримати від батьків бажане.

Exif_JPEG_420  Окрім того, в селі проживає 5 сімей, в яких виховується 12 дітей, які перебувають на обліку центру. В ході роботи до спеціалістів приєднався нещодавно обраний сільський голова, Жанна Туз. Обговорено шляхи подальшої співпраці відповідальних установ з органами місцевого самоврядування з метою мінімізації складних життєвих обставин у сім’ях з дітьми.

  Виїзд у селище Лозов здійснено з метою оперативного реагування на випадок насильства у сім’ї чоловіка відносно дружини.

  В ході роботи із сім’єю з’ясовано причини, які призвели у цій сім’ї як, загалом, і в переважній більшості інших, до насильства. Вони виявилися соціальними: бідність, безробіття, соціальна ізоляція, низький освітній і культурний рівень.

IMG_20170721_103349_HDR (1)  З членами сімей проведено бесіду щодо покращення матеріального стану сім’ї, що виявилося основною причиною конфліктів. А саме: пошуку шляхів заробітку та  працевлаштування батька. Також йому роз’яснено, що насильство в сім’ї є порушенням чинного законодавства і несе за собою відповідальність. Усім членам сім’ї надано психологічну підтримку.

 

 

 

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*