Робота служби соціальної підтримки сімей

    Протягом 24 — 28 липня 2017 року Деражнянським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено виїзди у Божиковецьку та Яблунівську сільські ради.

    Божиковецька сільська рада об’єднує 3 населених пункти: Божиківці, Іванківці, Шелехове.

 

Exif_JPEG_420

  Не на жарт стурбував жителів Іванковець переїзд у їх село багатодітної сім’ї з 8-и дітей. Бо поселилася родина у старий будинок, майже непристосований до проживання де обмаль спальних місць, відсутність місця для приготування та споживання їжі тощо.  З’ясовано, що мати з дітьми тікала від колишнього чоловіка, який повернувся з місць позбавлення волі, а ж з Кіровоградщини. Має значну суму державних допомог. Вже звернулася до управління соціального захисту населення про переведення її особової справи у Деражнянський район. Тому, переконує, що найближчим часом ситуацію буде виправлено.

    В одній із сімей мало місце насильство чоловіка відносно дружини (с. Шелехове). З’ясовано причини та обставини, через які воно виникло. Дружині надано психологічну допомогу, а також консультації щодо попередження виникнення повторних випадків насильства. Чоловікові роз’яснено, що насильство в сім’ї — це злочин, покарання за який передбачено законодавством.

 Exif_JPEG_420   Спільно із головою села, депутатом місцевої ради, членом виконкому та представником громади відвідано 6 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в яких виховується 25 дітей, що проживають на території громади.  Опісля разом обговорено спільні подальші дії щодо покращення ситуацій у сім’ях.

    Яблунівська сільська рада об’єднує 4 населених пункти (Буцнева, Слобідка Шелехівська, Шарки та Яблунівка).

  Exif_JPEG_420  Лише у Буцневі проживає 8 сімей, в яких виховується 23 дитини, які стоять на обліку у центрі, 5 із них — багатодітні. Невелика віддаленість від райцентру є сприятливою обставиною для пошуку шляхів заробітку та працевлаштування. Члени 3-х сімей знайшли місце роботи, а також стабільний і достойний заробіток у нещодавно відкритих у Деражні супермаркетах. Як результат – покращення матеріального становища сімей. Та й інші, при бажанні, можуть знайти підзаробіток.  Тому, у більшості сімей вже все готово до початку навчального року: придбано рюкзаки, канцприладдя, одяг.

    В ході роботи із сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, надано консультації щодо підвищення виховного потенціалу батьків, попередження конфліктів у сім’ях, раціонального використання сімейного бюджету, працевлаштування з метою покращення сімейного добробуту.

    У 1-й сім’ї перевірено використання допомоги при народженні дитини.

    Сім’ям, які того потребували, надано гуманітарну допомогу (речі, що були у вжитку), зібрану працівниками центру.

 

Exif_JPEG_420Exif_JPEG_420

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*