Розпочато Всеукраїнський місячник Червоного Хреста України

На Шепетівщині, як і по всій Україні розпочався місячник Червоного Хреста. Його мета привернути увагу суспільства до проблем вразливих категорій населення – внутрішньо переміщених осіб, самотніх непрацездатних громадян похилого віку, ветеранів війни та праці, інвалідів, багатодітних та неповних сімей, дітей-сиріт, хворих на ВШСНІД або туберкульоз, а також сформувати громадську думку на користь милосердя.

5 квітня 2016 року голови райдержадміністрації В”ячеслав Петров підписав відповідне розпорядження (№105/2016-р), яким передбачено проведення благодійних концертів, вистав, молодіжних дискотек, з метою залучення додаткових коштів для надання допомоги найбільш соціально-незахищеним верствам населення. Вказано на активізацію роботи навчальних закладів, молодіжних колективів з пропаганди здорового способу життя, профілактики інфекційних хвороб, виховання у молоді добра, співчуття до чужого болю, залучення її до лав Товариства Червоного Хреста, передбачивши проведення марафону шкільних сандружин, практичного навчального курсу першої долікарської допомоги серед студентської молоді.

7 квітня під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Наталії Собчук відбулось засідання робочої групи на якому обговорено основні завдання щодо проведення районних заходів.

Кошти та натуральна допомога, що надійдуть до Шепетівської міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста під час місячника, допоможуть:

– надати адресну матеріальну та натуральну допомогу малозабезпеченим верствам населення, внутрішньо-переміщеним особам та родинам в кого рідні загинули в АТО.

– розширити та зміцнити мережу патронажної служби милосердя Червоного Хреста;

– поповнити склади недоторканих запасів усім необхідним для надання допомоги потерпілим громадянам під час надзвичайних ситуацій техногенного, природного чи побутового характеру;

– обладнати класи та кімнати для навчання населення навичкам надання першої допомоги особам, які постраждали при надзвичайних ситуаціях тощо.

Сподіваємося, що добрі та щирі люди не залишаться байдужими до тих, кому необхідна їхня допомога. Приєднуйтесь до благородних справ Червоного Хреста!

gdhgdsh

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*