САМОДОПОМОГА ПЛЮС (SELF-HELP PLUS, SH+)

1 У рамках реалізації загальнодержавної програми ментального здоров’я, який впроваджується за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської, у Хмельницькому обласному центрі соціальних служб сьогодні, 10.10.2023 року,  розпочався другий триетапний  груповий навчальний курс управління стресом для дорослих САМОДОПОМОГА ПЛЮС (SELF-HELP PLUS, SH+). Проводитиметься він для спеціалістів територіальних громад, які в майбутньому планують стати фасилітаторами цієї навчальної настанови.

Організатор і тренер сьогоднішнього онлайн-заходу – заступниця директорки ХОЦСС Наталія Мельник наголосила на важливості курсу.  Адже його мета полягає у підтримці людей, котрі переживають складні життєві обставини, стрес… Розповіла про заходи з підтримки психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Звернула  увагу на проблеми, які пов’язані з психічним станом людини…

 Цього разу тренінг  «Самодопомога + Self-Help Plus (SH+)» символічно розпочався у  Всесвітній день ментального здоров’я. Перші два навчання  проводитимуться в онлайн-режимі на платформі ZOOM, а третє – наживо.2

Представивши план дій робочого дня, Наталія Мельник сказала, що в офлайн-режимі учасники зможуть спробувати себе у ролі фасилітаторів. Попередньо набуті знання присутні проявлятимуть в практичній діяльності. Крім того,  усі, хто пройде триденне навчання, отримає «ТРЕНЕРСЬКУ ВАЛІЗУ».

«Сукупність упорядкованої інформації  у вигляді двох посібників – «Важливі навички в період стресу: Ілюстроване керівництво» та «Груповий курс управління стресом для дорослих» – стануть настільною книгою для використання у роботі. Розгорнуті картки – покращать візуальне сприйняття клієнта. До речі, бонусом навчального курсу стануть флешка і портативна колонка, за допомогою яких фасилітатори впроваджуватимуть САМОДОПОМОГА ПЛЮС (SELF-HELP PLUS, SH+)», – сказала Наталія Мельник.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*